Tequila i avocado

Tequila to trunek meksykański, który każdy z nas chyba kojarzy z Hiszpanią i Meksykiem, pił ją albo ją polubił albo nie. Tequila jest znanym trunkiem w Meksyku tak bardzo jak u nas znana jest zwykła wódka. Tequila jest białego koloru, jest otrzymywana z destylacji wspaniałych soków agawy. Nie każdemu Europejczykowi jednak trunek ten przypadnie do gustu, o czym należy przestrzec wszystkich amatorów tego typu trunków. Alkohol ren jest bardzo mocny, ma około czterdzieści piec do pięćdziesięcioleciu procent stężenia alkoholu etylowego. Tequila to napój, który musi przeleżeć przez kilka lat w beczce swój żywot dopóki nie zostanie wypita. Tequila, która jest biała w momencie wypijania, powinna zostać wypita z cytryną oraz z solą, są to smaki nieodzowne przy tego typu trunkach. Jeśli jednak wypijamy tequilę brązową, która po leżakuje za długo dzięki temu nabiera nieco innego niż tradycyjny smaku, możemy wypijać z pomarańczami. Innym znanym przysmakiem w Meksyku jest avocado. Jest to owoc sprowadzany do naszego kraju od wielu at, dlatego też Polacy również mogą rozpoznać smak tego pięknego owocu.

About the author /


Related Articles